Dekreuen voor Sinne

We kregen vandaag mail van de wetterfac met Dekreuen voor Sinne, 1 die ik er op had staan is geen lid meer en nog 1 viel af en daar voor hadden ze 2 reuen toegevoegd zodat ik contact met de eigenaren kan op nemen en een reu uitzoeken waar voor ik dan toestemming vraag van de wetterfac.

De verwachting is dat Sinne in juli loops wordt en dan eind juli gedekt word en dan als alles volgens plan gaat met Beike zullen die pups een goede week oud zijn als Sinne gedekt moet worden. Als het zo uit komt moet ik regelen dat iemand met Sinne naar de reu gaat of op de pups past, het komt allemaal wel in orde als ik weet welke reu het wordt komt het hier te staan.

Kennismaking Epke en Beike

Beike en Epke

Vanochtend is Nancy langs geweest met Epke en die heeft kennis gemaakt  met Beike en dat is wel goed gegaan want Beike was wel in Epke geïnteresseerd en andersom ook, de foto is van Nancy.

Sinne was naar Dogs Enjoy want die trekt alle aandacht naar zich toe en neemt dan Epke volledig in beslag en we hebben haar om 3 uur weer opgehaald, we zien Epke weer op de clubmatch 1 april in Zutphen waar ik alleen met Sinne heen ga.

Dekaanvraag Beike goedgekeurd.

Vandaag zat in de e-mail de goedkeuring voor de dekaanvraag van Beike (Henke Guus fan it Driuwende Hus) met Epke en ik heb Nancy meteen een mailtje gestuurd dat ik zou bellen om een afspraak te maken zodat de honden ook een keer kennis kunnen maken, ik verwacht dat de dekking eind april zal plaats vinden, het is even afwachten want in de periodes tussen de loopsheid zit soms een maand verschil.

Je leest het verder hier en op Facebook.

 

Holland Cup 2016

Lisanne met Sinne op het ereschavot

Vandaag met Beide en Sinne naar de Holland in de RAI geweest met een groot succes, Beike was eerste in open klasse bij de teven met een uitmuntend en Sinne ook maar ook de beste van het ras. Het was een dag met veel wachten en rond hangen, Sunne was meteen aan de beurt om half tien en Beike er direct achter aan en dus van even na 10 uur tot na “Holland Cup 2016” verder lezen

Sinne is vandaag jarig, 3 jaar geworden.

IMG_0268
Zo ging Sinne als pup mee in de doggyride als ik Beike uit liet.

Vandaag is Sinne jaar, ze is 3 jaar geleden in Mantinge bij Limmie geboren. Het is een hond die altijd met de baas mee wil en goed luistert, behalve als er katten zijn want dan is ze niet te houden, egels en andere dieren wil ze ook wel pakken maar dan is ze niet zo fanatiek. Als alles volgens planning gaat zal ze volgende zomer een nestje krijgen.

 

Dekking Beike mislukt.

Na dat ik zaterdag een progresterontest had gedaan kreeg ik het advies om Beike zondag of maandag te laten dekken.

Manon kwam zondagmiddag langs met Siep en Beike had we veel interesse maar tot een dekking kwam het niet en maandag met een nieuwe test kwam de waarde op 18,8 wat al veel te hoog is.

We het wel geprobeerd en ze vond Siep hardstikke leuk maar van een dekking wou ze niets weten.

We hebben toen besloten om verlenging van het dekadvies aan te vragen en het volgend jaar mei nog eens te proberen.

Later liet Manon weten dat ze er van af zag dus ben ik aan het kijken naar een andere dekreu.